TREINBAAN IN “HET BOS”

Op de dreumesgroep wordt een treinbaan gebouwd met natuurlijke materialen. Dit trekt direct de aandacht.

KINDERBOEKENWEEK

Deze week is het kinderboekenweek. De leidsters gaan op allemaal verschillende plekken boeken voorlezen. Vandaag was dat in de tuin. frisse lucht en veel aandacht voor het verhaal. Leuker kunnen we het niet maken!

SCHOMMELEN IN DE SPEELTUIN

DE STORM VAN DE AFGELOPEN DAGEN WAS AANLEIDING VOOR DE PEUTERS TOT EEN GEWELDIGE ACTIVITEIT

EEN LICHTBAK, GEKLEURDE FICHES MET EEN METALEN RAND EN EEN MAGNEET.

En nu ontdekken wat je er allemaal mee kunt.

WERKEN MET SPIEGELS

Heel geconcentreerd werkt Mia met de gekleurde bogen op de spiegels. Het geeft een bijzonder effect. Hoe mooi is het om te bouwen op een spiegel.

KLOMPENFEEST

De kinderen gaan samen met de leidsters naar het klompenfeest. Iedereen is aan het genieten en vooral in de draaimolen.

SUUS IS JARIG

Suus komt een heerlijke traktatie brengen voor alle leidsters. En wat een super mooie mini mouse muts heeft ze op!

NIEUWSGIERIG

Wat zou er aan de andere kant van de heg zijn?

OP ONTDEKKINGSTOCHT

Lise heeft allerlei voorwerpen voor zich liggen. Nieuwsgierig gaat ze experimenteren. Door de leidster wordt een toevoeging gedaan van de grijptang die ze dan ook enthousiast gaat gebruiken. Knap gedaan zeg!

OP PAD MET DE FIETS

De dreumesen gaan vandaag gezellig met de fiets naar de Worp. Wat een belevenis!

LEKKER MODDEREN

Vandaag is het zo warm weer dat de kinderen heerlijk spelen met water en zand. En dat wordt dus modder.

FANCY FAIR

Zaterdag 20 mei was het zover. Deze middag organiseerde Het Kleurrijk haar fancy fair. Het was een heerlijke middag. Gelukkig was er veel animo van geinteresseerde ouders en werd er veel verkocht voor het goede doel, Early Birds.

ZOOO LIEF IS HET PAARD

MUZIEK MAKEN

Ilse is muziek aan het maken op de dwarsfluit. De kinderen zijn heel erg geïnteresseerd en luisteren aandachtig. Ook proberen ze mee te zingen. Dit gaan we zaterdag op de fancy fair ook doen, dus het wordt groot feest!

OP ONTDEKKING

Een pak meel, een lepel en een bakje. Wat wordt hier mee gedaan?

OPA EN OMA DAG

De opa’s en oma’s van de kinderen waren welkom op 12 april om een kijkje te nemen op de opvang van hun kleinkind. Er werd samen gespeeld, geknutseld, fruit gegeten en buiten gespeeld. De kinderen vonden het geweldig. Het is mooi om te merken dat volgens de kinderen een opa van iedereen is. Er werd samen flink gelachen. Bedankt voor alle enthousiaste reacties!

LIZE AAN HET ONTDEKKEN

De leidster heeft een soort van muziekinstrument meegenomen naar de groep. Er wordt gedraaid en getikt zodat de kinderen het geluid horen van de bierdopjes die tegen elkaar aanrinkelen. Lize is gelijk geïnteresseerd en kan heel geconcentreerd zelf muziek maken en aandachtig aan het “instrument” zitten. Haar aandacht wordt eerst getrokken door hetgeen de leidster doet en daarna gaat ze zelf aan de slag.

PANNENKOEKENDAG

Vandaag komen bewoners van Trimenzo pannenkoeken eten samen met de kinderen van het Kleurrijk. Iedereen heeft genoten. Ouders hebben heel lief pannenkoeken gebakken en alles is opgegeten. Super lekker was het. Ook is er nog vrolijk gezongen en zelfs wat gedanst op de peutergroep.

Carnaval

Afgelopen vrijdag en maandag kwamen de kinderen verkleed naar Het Kleurrijk. Er wordt carnaval gevierd. Iedereen is erg vrolijk. Er wordt nog geschminkt, volop gedanst en gelachen. Wat een feest!