Onze organisatie

Wij zijn een kleinschalig kinderdagverblijf, vlakbij het centrum van Zutphen. Ons kinderdagverblijf kenmerkt zich doordat onze pedagogische werkwijze geïnspireerd is op de visie van Reggio Emilia, de 100 talen van kinderen.

Kinderen kunnen zich uitdrukken op 100 verschillende manieren; kleien, tekenen, toneelspel, praten, zingen etc.
Belangrijk voor ons is; Wat houdt de kinderen “bezig”, in plaats van dat we kinderen “bezighouden”.

Onze leidsters maken deel uit van dit creatieve proces en leggen veel vast met foto- en/of videobeelden. De foto’s, knutsels en observaties worden opgehangen in de groep van uw kind. Wij vragen van onze leidsters een “andere” manier van werken. Wat heeft het kind nodig en hoe speel ik hierop in. Het is voor het kind prettiger om in te spelen op zijn/haar interesses dan om altijd iets te doen wat de leidster bedenkt. Het kind zal zich meer gaan ontwikkelen, een grotere woordenschat krijgen en in aanraking komen met allerlei verschillende materialen. En als een kind zelf dingen mag ontdekken zal hij/zij dit ook beter onthouden!

Ons kinderdagverblijf biedt opvang aan kinderen van 0 tot 4 jaar. Het Kleurrijk Zutphen heeft 3 groepen tot haar beschikking. Een babygroep, een dreumes-, en peutergroep. De groepen kenmerken zich door de ruime groepsgrootte en speelse en uitdagende indeling. Onze doelstelling is het creëren van een veilige en prettige leefomgeving voor het kind waarbij hij/zij zich kan ontwikkelen tot een gelukkig en stabiel persoon.

Openingstijden

Wij zijn geopend van 7.30 tot 18.00 van maandag t/m vrijdag. Een ruimere openings- en/of sluitingstijd met verlenging van een half uur is mogelijk. Ook bieden wij naast onze vaste dagen een flexibele opvang aan.

U bent van harte welkom op ons kinderdagverblijf om sfeer te proeven. Belt u gerust voor het maken van een afspraak. Wij zitten op 1 locatie met Jenaplanbasisschool Walter Gillijns in een prachtig nieuw gebouw. Onze visies sluiten perfect op elkaar aan. Beide organisaties onderstrepen het belang van samen leren en ontwikkelen. Groot en klein leren van en met elkaar. We zoeken dan ook samen met de basisschool naar activiteiten en mogelijkheden waarin we elkaar kunnen ontmoeten en ondersteunen.

Meer informatie of direct inschrijven?

Klik op de knop om uw kind snel en simpel in te schrijven!